Zeci de unități de învățământ din Prahova nu dețin autorizația de securitate la incendiu

Inspectorii din cadrul ISU Prahova pregătesc controalele pentru verificarea unităților de învățământ, astfel încât cursurile să fie reluate în condiții de siguranță, și din acest punct de vedere.

Din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Prahova funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 41 clădiri cu destinaţia de unități de învățământ, după specificul acestora fiind structurate astfel: 3 colegii (internat, sală de sport și clădirea școlii), 2 licee (2 corpuri), 21 școli primare și gimnaziale (săli de sport, corpuri de clădiri, dar și entitatea în ansamblu) și 15 grădinițe.

Până în prezent, 131 de clădiri cu destinația de unități de învățământ au obținut autorizația de securitate la incendiu.

ISU a mai informat, săptămâna trecută, că în ultimul an, pentru construcțiile cu destinația de învățământ, "au fost gestionate 34 solicitări de emitere a avizului de securitate la incendiu și 20 solicitări de emitere a autorizației de securitate la incendiu,. Dintre acestea au fost emise 19 avize (2 la grădinițe, 16 la școli, 1 la universitate) și 13 autorizații de securitate la incendiu (7 la școli și 6 la grădinițe), alte 15 avize și 7 autorizații au fost respinse" sunt datele cuprinse în bilanțul transmis luni de ISU Prahova.

Pompierii subliniază însă că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. "Acest aspect nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, specialiștii fiind într-o continuă activitate de actualizare şi identificare a clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi îndrumarea administratorilor acestora în ceea ce priveşte securitatea la incendiu", au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.

Premergător desfășurării examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 32 acţiuni de control și activităţi de îndrumare și informare preventivă pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unitățile de învățământ. În timpul verificărilor au fost depistate 116 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dar 51 dintre acestea au fost soluționate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat 98 de avertismente.

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama