PROIECT: Elevii vor primi câte 250 de lei pentru cărţi, rechizite şi echipament, în anul şcolar 2019-2020

Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul unei hotărâri de Guvern privind implementarea programului "Merg la școală". Acesta vizează copiii din învățământul preuniversitar, care ar urma să primească, în anul școlar 2019 - 2020, suma de 250 de lei, sub formă de tichete valorice, pentru "achiziționarea de echipament sportiv, carte şcolară (manuale şcolare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor şcolare, atlase, dicționare) şi rechizite".

 

"Beneficiarii acestui program sunt elevii din învățământul general obligatoriu, primar, gimnazial, liceal și profesional de stat. Programul constă în acordarea de tichete educaționale de tip tichet social în valoare de 250 lei (5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei )" se arată în textul propunerii care ar trebui aprobate de Guvern și publicate în Monitorul Oficial, pentru a putea intra în vigoare. Documentul menționează că "tichetele educaționale de tip tichet social sunt acordate beneficiarilor prin unitățile de învățământ de stat pe care le frecventează aceștia, iar responsabilitatea achiziționării produselor necesare elevului revine părintelui/tutorelui legal", iar sumele necesare acordării tichetelor educaționale vor fi alocate unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat prin inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Tichetul educațional de tip tichet social va fi valabil în anul școlar 2019-2020, până la data de 12 iunie 2020. Proiectul vine şi cu o serie de interdicţii. Printre ele, nu se poate cere rest la tichete, acestea nu pot fi tranzacţionate şi nici folosite pentru achiziţionarea altor produse decât cele stabilite.

Citiţi mai multe detalii pe Telegrama.ro!

brau muntenesc

vkp

rosal