1 Decembrie diferit la Ploieşti. Vezi unde vor avea loc ceremoniile, parada militară şi popota în acest an!

Centenarul Marii Uniri de la 1918 aduce în acest an o modificare faţă de cum se sărbătorea de obicei Ziua Naţională la Ploieşti, aducând în centrul festivităţilor Catedrala Sfântul Ioan din centrul municipiului, ceea ce va impune, mai departe, modificări de trasee şi amplasamente.

Reprezentanţii Primăriei Ploieşti, ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean s-au întâlnit zilele trecute, alături de cei ai Armatei, Jandarmeriei şi Poliţiei, pentru a discuta despre programul ceremoniilor dedicate Zilei Naţionale. Cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la formarea României Mari, autorităţile au decis ca parada de 1 Decembrie să fie una mult mai grandioasă, cu mai multe batalioane decât de obicei şi, cu puţin noroc, dacă ies nişte ordine la timp, şi mai multă tehnică de luptă. O altă modificare ţine de traseul ales, în condiţiile în care, în ultimii ani, depunerile de coroane şi alocuţiunile s-au ţinut la statuia lui Mihai Viteazul, iar parada militară a avut loc pe Bulevardul Republicii, pe tronsonul din faţa parcului. Ei bine, în acest an, tot pe Republicii se va derula acţiunea, însă pe un tronson mai extins, dorinţa fiind ca "punctul central" să fie la Catedrala Sf. Ioan, care are statut de monument dedicat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Astfel, discursurile autorităţilor se vor ţine aici, la fel şi depunerile de flori, iar parada militară va începe de undeva din dreptul parcării blocului 7 Etaje, va trece prin faţa catedralei, având la dreapta oficialităţile şi la stânga publicul şi fanfara, iar apoi se va întinde până la statuia lui Mihai Viteazul. Asta presupune, automat, restricţii de trafic mai severe decât în anii trecuţi.

Citiţi toate detaliile pe Telegrama.ro!

vkp

rosal