Consultații medicale gratuite, la Florești, pentru depistarea cancerului de col

Locuitoarele comunei prahovene Florești au parte de consultații gratuite, zilele acestea, pentru depistarea cancerului de col uterin.

Programul de prevenție, screening, diagnostic și tratament al cancerului de col uterin derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" ajunge la Florești. Pacientele care doresc să beneficieze gratuit de investigații se pot înscrie până joi dimineață.

„Până pe 10 .08.2023 ora 09.30 are loc activitatea de înscriere și mobilizare a populației feminine (25-64 de ani) din comună pentru programul complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament al Cancerului de col uterin, prin intermediul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman. În cadrul acestui program, doamnele vor beneficia de testare gratuită BABEȘ-PAPANICOLAU și HPV cu ajutorul unor medici specialiști de la Maternitatea Polizu din București, prin deplasarea unei Caravane mobile ce va fi instalată lângă Primăria Florești", a anunțat primarul localității, Simona David.

Acest program susține, tot în mod gratuit, și alte tipuri de analize și de tratament, în situația în care se constată anumite afecțiuni, a mai precizat edilul.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0721218945 - persoană de contact Angela Marin.

brau muntenesc

vkpGARDENIX Telegrama

citygate