Autorităţile prahovene vor să atragă fonduri europene, prin PNRR, pentru o secţie modernă de terapie intensivă pentru nou-născuţi, la Maternitatea Ploieşti, secţie exterioară a Judeţeanului. Un alt proiect european aflat în pregătire vizează reducerea infecţiilor intraspitaliceşti.
Spitalul Judeţean din Ploieşti ar putea atrage fonduri europene, prin două proiecte PNRR pregătite alături de autorităţile judeţene, pentru achiziţia de echipamente medicale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale şi pentru crearea unei secţii moderne de terapie intensivă pentru nou-născuţi la secţia de Obstetrică-Ginecologie. Cele două hotărâri de intrare în parteneriat au fost aprobate săptămâna trecută de Consiliul Judeţean Prahova.
Proiectele ar urma să fie depuse în cadrul Componentei 12, Sănătate, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care s-ar putea deschide, conform celor mai recente estimări, în această lună. Conform protocoalelor de colaborare, CJ va avea calitatea de ordonator principal, în timp ce unitatea medicală se va ocupa de elaborarea proiectelor şi, fiind vorba de PNRR, acestea trebuie finalizate până la 31 decembrie 2026.
În cazul de la Maternitatea Ploieşti, care funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean, proiectul ar urma să fie depus în cadrul unui program dedicat secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi. Celălalt proiect urmăreşte atragerea de fonduri tot prin Componenta 12 din PNRR, în cadrul unei axe pentru „echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.
Pe aceeaşi linie, CJ a mai aprobat săptămâna trecută o hotărâre vizând Spitalul Judeţean, pentru semnarea unui acord de parteneriat „în vederea accesării fondurilor nerambursabile aferente programelor de finanțare viitoare pentru realizarea unor investiții în vederea creşterii eficienţei energetice la imobilul secției exterioare obstetrică-ginecologie”.