Livadă didactică la Parcul Municipal Vest Ploieşti

Primăria Ploieşti a anunţat sădirea unei livezi didactice la Parcul Municipal Vest, în cadrul unui proiect educaţional inedit care urmăreşte apropierea copiilor de natură şi protejarea mediului.

Este prima livadă didactică din România, iar proiectul implică plantarea a peste 85 de soiuri de pomi şi arbuşti fructiferi pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătraţi, în Parcul Municipal Vest, potrivit informaţiilor transmise vineri de Primăria Ploieşti. Inițiativa municipalității ploieștene este susținută de Carrefour, prin Asociația „Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale”. Plantarea arborilor și arbuștilor fructiferi a demarat deja, pomii fiind sădiți și îngrijiți de către angajații de la Parcul Municipal Vest.

„«Livada didactică» este un proiect educațional destinat copiilor din grădinițe, școli gimnaziale și licee. Prin dezvoltarea acestei inițiative se dorește apropierea tinerei generații de natură, prin dezvăluirea frumuseții și importanței pomilor și arbuștilor fructiferi pentru noi. «Livada didactică» vine, astfel, în sprijinul copiilor noștri și le va oferi acestora o incursiune interesantă în lumea plantelor și un mod plăcut și relaxant de învățare, prin explorarea și observarea directă a pomilor și arbuștilor fructiferi din arealul țării noastre, pe perioada celor patru anotimpuri”, a transmis Primăria Ploieşti.

Găsiţi pe Telegrama.ro mai multe detalii despre speciile de pomi şi arbuşti plantate aici!

brau muntenesc

vkp

 

 

 GARDENIX Telegrama

citygate