ANGAJĂRI | Un nou concurs la Spitalul Judeţean din Ploieşti, pentru 27 de asistenţi

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a derulat recent un concurs pentru angajarea a 37 de asistenţi, însă, deşi concurenţa a fost mare, conducerea a reuşit să selecteze doar 10 persoane. Pentru posturile rămase vacante urmează să fie organizat, în viitorul apropiat, un nou concurs de angajare.

În primă fază, la nivelul unităţii medicale au fost disponibile 20 de posturi pentru asistenţi cu vechime şi 17 pentru debutanţi. La această selecţie s-au înscris 100 de candidaţi, însă, în urma concursului, doar 10 au fost selectaţi, a explicat managerul Spitalului Judeţean, Marius Niculescu. Acesta s-a arătat dezamăgit de nivelul de pregătire al unora dintre doritori şi spune că selecţia de personal nu a avut un nivel de complexitate ridicat.

"La acest concurs de angajare am putut selecta doar 10 candidaţi. Nivelul de complexitate nu a fost unul ridicat, a fost un pic peste mediu. Nu putem nici să lăsăm ştacheta jos, ţinând cont de specificul spitalului nostru, unul de urgenţă, în care ajung între 54 şi 60 de mii de pacienţi pe an, lucru care presupune ca personalul selectat să lucreze aici să aibă un bagaj de cunoştinţe solid. Chiar şi cu riscul de a rămâne cu schema de personal parţial descoperită, trebuie să ne asumăm acest aspect, ca personalul care ocupă aceste posturi să aibă măcar un nivel de pregătire mediu. Urmează să lansăm în curând un nou concurs pentru posturile rămase vacante. Suntem deschişi şi pentru voluntariat, le recomandăm celor care doresc să candideze să vină pentru o perioadă ca voluntari şi să înveţe mai bine ce presupune această meserie", a declarat Marius Niculescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama