Autorităţile ploieştene depun deouă cereri de finanţare de la Uniunea Europeană pentru proiecte de "regenerare urbană" a unor zone defavorizate, vizând cartierele Râfov şi Pictor Rosenthal. Conceptul de regenerare a zonelor marginalizate are o axă de finanţare special dedicată în actuala sesune de la UE, iar reprezentanţii Primăriei Ploieşti speră să realizeze investiţii de peste 45 de milioane de lei, echivalentul a aproape 10 milioane de euro, din care contribuţia proprie a beneficiarului abia depăşeşte un milion de lei. Separat, pentru un alt cartier periferic, Bereasca, autorităţile au aprobat recent un proiect de construire de locuinţe sociale.

Ministerul Mediului organizează, marţi, conferinţa de lansare a Programului "Rabla pentru electrocasnice", eveniment la care vor participa atât ministrul de resort, Graţiela Gavrilescu, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) şi ai agenţilor economici înscrişi în program.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" (Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere

vkp

rosal