Proiect de majorare a plafonului pentru transport gratuit, la Ploieşti

Autorităţile ploieştene urmează să dezbată un proiect de majorare a plafonului de venituri până la care li se acordă vârstnicilor gratuitate la transportul public local, ceea ce, în cazul aprobării, va duce la creşterea numărului de beneficiari.

Cei doi consilieri locali ploieşteni din partea PSD au depus un proiect de hotărâre privind creşterea plafonului de venituri până la care li se acordă gratuitate la transportul public local persoanelor în vârstă din municipiu, argumentând că actualul plafon e neschimbat din 2017 şi că între timp au existat indexări de pensii, care au făcut ca unele persoane să nu mai poată beneficia, chiar dacă nivelul de trai nu li s-a modificat semnificativ. În prezent, gratuitatea se acordă pensionarilor şi persoanelor nepensionate care au împlinit 65 de ani în cazul femeilor, respectiv 70 în cel al bărbaţilor, cu un plafon al veniturilor lunare stabilit la 2.100 de lei net. Într-un comunicat de presă trimis joi, PSD Ploieşti anunţă că proiectul iniţiat de consilierii social-democraţi propune majorarea acestui plafon, direct proporţional cu indexările de pensii decise în ultimii ani de Guvern.

„Urmare a indexărilor succesive ale punctului de pensie, mulţi pensionari au primit creşteri care i-au scos din grila de gratuitate, astfel încât se impune majorarea ei (n.r. a cotei de venituri de la care se acordă gratuitatea) cu procentul de creştere a pensiei stabilit de Guvern. Propunerea are în vedere situaţia economică grea a pensionarilor, faptul că au pensii mici, că mulți dintre ei sunt bolnavi și majoritatea banilor se cheltuie pe medicamente şi întreţinere, pensiile fiind insuficiente pentru asigurarea unui trai decent mai ales în condiţiile în care actualul guvern liberalo-userist a blocat creşterea pensiilor”, se arată în comunicatul de presă trimis de PSD Ploieşti.

brau muntenesc

vkpGARDENIX Telegrama

citygate