Ruptura dintre ALDE şi Pro România, vizibilă şi în Consiliul Judeţean Prahova

Nu cu mult timp în urmă aflate la un pas de a definitiva fuziunea, ALDE şi Pro România au rupt negocierile şi merg din nou pe drumuri separate. Decizia, anunţată la nivel central, s-a văzut imediat şi în Prahova. În Consiliul Judeţean, cele două partide au anunţat deja că au constituit grupuri politice separate.

După anunţul privind eşecul fuziunii şi reveirea la situaţia de dinainte, făcut la nivel central, prima ocazie pentru a vedea cum stau lucrurile în teritoriu a venit miercuri, odată cu şedinţa Consiliului Judeţean. După ce, în ultimele luni, consilierii celor două formaţiuni au format, în teorie cel puţin, un grup comun, acum cei trei reprezentanţi ai ALDE au anunţat că au grup politic propriu, lider urmând să fie Viorel Dosaru, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Pro România pierde trei consilieri, dar câştigă unul. În aceeaşi şedinţă a fost validat un nou mandat de consilier judeţean. Alina Dragna, membru Pro România, a depus jurământul, intrând în consiliu pe locul vacantat după ce preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a renunţat la calitatea de consilier pentru a deveni deputat.

Citiţi mai multe detalii pe Telegrama.ro!

brau muntenesc

vkpGARDENIX Telegrama

citygate