PSD Prahova încearcă să-şi ţină „baza solidă”. Reacţia lui Bogdan Toader după plecările din ultima vreme

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a comentat public plecările recente din partid, prezentând o imagine de formaţiune puternică şi anunţând ţinte foarte ambiţioase pentru alegerile locale din acest an, care includ câştigarea preşedinţiei şi a 11 mandate de consilieri la Consiliul Judeţean şi câştigarea a 60 de primării din totalul de 104, inclusiv Ploieşti.

Declaraţiile vin în contextul în care PSD a pierdut mai mulţi oameni importanţi, care aveau potenţialul de a aduce multe voturi pentru partid. Pe lângă primarii din Ciorani şi Păuleşti, care anunţaseră încă de anul trecut că se alătură echipei PNL, mai recent au făcut pasul şi primarul din Băneşti şi consilierul local ploieştean Sanda Dragulea, în timp ce viceprimarul Cristian Ganea, până de curând preşedintele PSD Ploieşti, a trecut la Pro România. În schimb, social-democraţii au răspuns plecării primarilor prin atragerea în echipă a unor edili de la PNL, cel mai recent exemplu fiind la Bărcăneşti. „Viaţa de partid merge mai departe”, spune Bogdan Toader, care a continuat cu o paralelă din sport: „Totuşi, noi suntem văzuţi ca o echipă seriosă şi un partid serios. Din acest punct de vedere, nu contează că plouă afară, nu contează că terenul este mlăştinos, contează cum evoluăm noi în această competiţie, iar Partidul Social Democrat este pregătit, ca întotdeauna, să intre în competiţie şi s-o câştige. Din păcate, decesul lui Vasilică Neacşu a fost un eveniment tragic, chiar este o pierdere. În rest, cu privire la colegi care vin, colegi care pleacă, baza este atât de solidă că nu stăm într-un om sau altul care părăseşte pentru binele personal, pentru interese personale echipa”, susţine preşedintele PSD Prahova, într-o declaraţie care probabil e menită şi să încurajeze membrii de partid înainte de campania electorală.

Referitor la plecarea preşedintelui PSD Ploieşti, Toader i-a reproşat lui Cristian Ganea că şi-a anunţat decizia pe Facebook înainte s-o discute în interiorul partidului, sugerând că aceasta ar fi plecat din cauza nemulţumirii actualului viceprimar că nu a fost desemnat candidatul formaţiunii pentru Primărie.

Apel pentru amânarea alegerilor

Tot în contextul apropierii alegerilor locale, Bogdan Toader a făcut un apel public, la finalul săptămânii trecute, reclamând că Guvernul ar trebui să îşi îndrepte atenţia şi resursele spre domeniul sanitar, nu spre scrutinul local. „Guvernul Orban trebuie să conștientizeze faptul că românii au nevoie în această perioadă de un sistem de sănătate eficient și nu de mobilizarea resurselor țării, financiare și umane, cu prioritate pentru organizarea alegerilor”, a declarat Toader.

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama