PMP Prahova condamnă "modul ruşinos în care PNL Ploieşti exploatează politic situaţia din Mitică Apostol"

Şedinţa de vineri a Consiliului Local Ploieşti a adus un moment tensionat, în care consilierii PNL - după ce anterior criticaseră mai multe propuneri ale primarului care le e coleg de partid - au decis să părăsească sala, nemulţumiţi că o propunere a lor pentru lucrări la canalizare în Mitică Apostol a fost refuzată de ceilalţi consilieri. În urma scandalului, conducerea PMP Prahova a trimis un comunicat de presă, în care explică votul celor doi consilieri din Partidul Mişcarea Populară şi reclamă că liberalii au jucat "un teatru ieftin" în timpul dezbaterilor de vineri şi încearcă să exploateze politic situaţia oamenilor din cartierul Mitică Apostol.

"Partidul Mișcarea Populară Prahova condamnă modul rușinos în care PNL Ploiești exploatează electoral situația din cel mai oropsit cartier al orașului: «Mitică Apostol». La ultima ședință a Consiliului local Ploiești, reprezentanții PNL au jucat un teatru ieftin, propunând un amendament – ilegal și practic imposibil de aplicat – prin care tot fondul de investiții Apa Nova pe anul în curs ar fi urmat să fie alocat realizării rețelei de apă și de canalizare din «Mitică Apostol». După patru ani în care, cu primar în funcție, nu ai făcut nimic pentru ca oamenii din zonă să poată beneficia de condițiile minime de civilizație urbană - apă și canal -, a veni acum să joci teatru mimând preocuparea față de viața acestor oameni înseamnă să-ți bați joc de ei. A propune alocarea întregului buget de investiții al operatorului de apă, într-un oraș cu fonduri insuficiente pentru investiții pentru problemele editare, înseamnă să-ți bați joc de toți ploieștenii. Întrucât propunerea lor a fost refuzată de ceilalți consilieri, indiferent de culoarea lor politică, reprezentanții PNL și-au continuat jocul electoral prin trecerea acestora pe o așa-zisă «listă a rușinii». Le atragem atenția colegilor de la PNL Ploiești că aruncarea pisicii în curtea altor partide pentru situația din «Mitică Apostol» nu le folosește la nimic. Oamenii știu foarte bine cine este responsabil pentru ultimii patru ani în care soarta cartierului nu s-a schimbat în bine", se arată în comunicatul de presă semnat de deputatul Cătplina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, şi Dragoş Rădulescu, secretarul general al organizaţiei judeţene.

PE ACELAŞI SUBIECT:

VIDEO | Ruptură totală! Consilierii PNL nu au votat proiectele primarului Dobre şi au părăsit sala

"Ploieștenii știu foarte bine că, pentru noi, construcția rețelei de apă-canal în cartierul «Mitică Apostol» a constituit o preocupare permanentă. În anii 2017, 2018 și 2019, deputatul PMP Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova, a formulat amendamente la Legea Bugetului din Stat prin care solicita alocarea de fonduri pentru acest proiect din bugetul Ministerului Dezvoltării. De asemenea, în programul nostru pentru Ploiești, la alegerile locale din acest an, «Apă și canal în cartierul Mitică Apostol» va fi una dintre prioritățile de grad maxim ale viitorului primar al Ploieștiului", se mai arată în comunicatul trimis marţi de PMP Prahova.

CITIŢI ŞI:

Cum explică aleșii locali ai PSD votul privind finanțarea pentru racordarea cartierului Mitică Apostol la canalizare

"Facem un apel public către PNL Ploiești să abandoneze politicianismul ieftin și să se concentreze asupra soluțiilor concrete, realiste, pe care oamenii le așteaptă de la noi într-o perioadă de criză pentru administrația  orașului. Îi asigurăm pe ploieșteni că PMP va refuza să intre în hora minciunilor și a manipulărilor pe care o joacă, la fiecare patru ani, așa-zisele «partide mari»", se încheie mesajul transmis de conducerea PMP Prahova.

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama