Mihai Poliţeanu, atac turbat la Bogdan Toader şi Cristian Ganea: "Idoții utili ai Chinei și Rusiei în Prahova"

Într-un delir populist extrem de dur, preşedintele USR Prahova, Mihai Poliţeanu, i-a atacat pe Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti, acuzându-i că ar fi vândut judeţul unor interese externe. Acuzaţiile pleacă de la faptul că Toader discutase despre primirea unor măşti de protecţie din China, în timp ce Ganea participase la o acţiune alături de ambasadorul Rusiei. De la asta, în mintea lui Poliţeanu s-a ajuns la ideea că liderii PSD Prahova acţionează ca un grup de crimă organizată şi că Rusia şi China sunt "state autocratice și corupte", care "fură, mint, poluează, ucid". Postarea publică a preşedintelui USR Prahova a strâns zeci de comentarii şi reacţii şi a fost urmată de un nou mesaj, în care politicianul contestă eficienţa măştilor FFP2 produse în China.

În primul mesaj, Mihai Poliţeanu reclamă că autorităţile din Prahova s-au lăudat cu primirea unor măşti care nu sunt suficient de eficiente pentru a fi considerate dispozitive medicale. "Reprezintă dictaturi, state autocratice și corupte, fură, mint, poluează, ucid, dar ne și dau câte ceva. Așa gândesc și acționează PSD Prahova și liderii acestui grup de crimă organizată, care au o lungă istorie de afaceri și colaborare cu China și Rusia. Mai ieri, președintele PSD Prahova și al Consiliul Judetean Prahova, Bogdan Toader, s-a înscris în lunga listă de idioți utili ai Chinei care fac propagandă dictaturii asiatice care ne-a dat, prin secretomanie și minciună, coronavirusul și cel puțin 200.000 de morți la nivel global. Și asta pentru 10.000 de măști FFP2 fără supapă (cum se vede în poză) trimise de China în Prahova, care au un preț în magazinele online românești, la en detail, între 5 și 20 de lei. Fiind, însă, destinate spitalelor, ar trebui să respecte standardele din Regulamentul (EU)2016/425 privind echipamentele individuale de protecție. Dacă măștile nu se supun acestui regulament, ele NU sunt dispozitive medicale. Produsele ar trebui să fie insoțite de multe documente, inclusiv de un certificat european de examinare emis de instituții acreditate în UE", a scris Mihai Poliţeanu pe pagina sa oficială de Facebook.

"Cu puțin înainte de izbucnirea pandemiei, președintele PSD Ploiesti și viceprimar al Ploieștiului, Cristian Mihai Ganea, se trăgea în poze cu ambasadorul Rusiei în forumuri economice România – Rusia organizate prin Ploiești. De altfel, prietenia dintre PSD Prahova și poluatorul principal al Ploieștiului, compania Lukoil, este veche și de nezdruncinat, dovadă și achiziția recentă de către Consiliul local Ploiești de la Lukoil a unei baze sportive din vecinătatea rafinăriei. Întâlnirile recurente cu reprezentanți ruși sau chinezi, mulțumirile repetate adresate de către elita prahoveană a PSD Chinei și Rusiei au un element comun. De fiecare dată există același mijlocitor sau organizator: Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova. Dar voluntarilor ploieșteni și prahoveni care au donat viziere, măști, alimente, bani sau au făcut cumpărături pentru cei în nevoie nu le-ați mulțumi, pesediștilor? Sau Uniunii Europene pentru miliardele de euro pe care le va pompa în România pentru a combate efectele Covid19?", a mai tunat Poliţeanu.

"Astăzi, Belgia și Comisia Europeană au emis o noua alertă cu privire la măștile FFP2 fabricate în China și care pot fi periculoase pentru sănătate. Cer celor doi să prezinte imediat și public actele cerute prin ordonanța militară nr. 4 din 29.03.2020 în cazul măștilor importate și respectarea standardelor reglementate prin Regulamentul european privind echipamentele individuale de protecție (EU)2016/425, iar în caz contrar să le retragă rapid din spitale pentru că pot pune în pericol sănătatea și viața cadrelor medicale", a transmis preşedintele USR Prahova în postarea a doua.

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama