Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, despre autonomia Ținutul Secuiesc: "Respingem ce ar putea deveni o greșeală istorică"

Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, a criticat dur adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului legislativ care ar fi conferit autonomie Ţinutului Secuiesc.

"Voi vota în Senat împotriva proiectului de lege privind Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc. Am convingerea că, în Senat, vom repara o mare nedreptate făcută României și românilor de PSD în Camera Deputaților. Prin refuzul conducerii PSD a Camerei Deputaților de a pune în dezbatere propunerea legislativă a UDMR privind Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc, acest proiect, care pune în pericol unitatea statului român, a fost adoptat tacit", a declarat senatorul de Prahova.

"Senatul este însă cameră decizională, astfel că avem șansa să respingem prin vot ceea ce ar putea deveni o greșeală istorică, de neacceptat, săvârșită cu complicitatea PSD. Conform articolului 1 din Constituţie, România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Susțin drepturile individuale ale minorităților etnice, însă dezaprob orice proiect de autonomie pe criterii etnice. În consecință, voi vota împotriva propunerii legislative legată de autonomia Ținutului Secuiesc", a mai comentat senatorul de Prahova, înaintea votului de miercuri privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama