Deputatul Cătălina Bozianu cere măsuri din partea statului pentru a limita impactul economic pe care această pandemie îl va avea

Anticipând o criză financiară generată de pandemia de coronavirus, mai mulţi politicieni cer măsuri economice din partea statului român, pentru protejarea unor firme sau a unor domenii de activitate aflate în pericol. Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu spune că statul ar trebui să înceapă cu achitarea restanţelor pe care le are către companii, garanţii guvernamentale şi linii de finanţare dedicate exclusiv plăţii salariilor.

"O dovadă de responsabilitate este să realizăm faptul că, în această criză, consecințele economice vor fi, cel mai probabil, mult mai grave decât cele medicale. De aceea, cred că prioritatea numărul 1 a factorilor de decizie naționali este adoptarea de urgență a acelor măsuri care limitează impactul previzibil catastrofal asupra economiei românești. Cu prioritate, a celor mai vulnerabile sectoare și actori (IMM-urile). Îi am în vedere pe transportatori, pe cei din Horeca, dar și pe producătorii și comercianții care nu au capacitatea de a se susține financiar a marilor retaileri. De aceea, dintre soluțiile pe care le-am receptat, în aceste zile, de la mediul de afaceri (pe lângă măsura de amânare a plății obligațiilor fiscale, pe care, oricum, guvernul pare să o aibă în vedere), rețin trei: 1. Achitarea de urgență a restanțelor pe care statul le are are față de companii din rambursări de TVA; 2. Linii de finanțare nerambursabile sau cu dobândă 0 pentru plata angajaților și a furnizorilor către întreprinderile mici și mijlocii românești direct afectate; 3. Garanții guvernamentale acordate companiilor românești pentru a putea avea acces ușor la finanțări bancare", a declarat, luni, deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova.

"Cred că este de datoria statului român să apere nu doar cetățenii prin mijloace medicale și administrative, ci și economia românească. Numai așa putem limita cele mai grave efecte ale crizei!", a conchis parlamentarul de Prahova.

Apelul a fost făcut luni, la două zile după ce deputatul a votat, în condiţii speciale (foto), pentru învestirea noului Guvern, arătându-şi speranţa că "jocurile politice ieftine nu vor afecta, ca până acum, acțiunile statului de depășire a crizei".

brau muntenesc

vkp

rosal