Cătălina Bozianu, după votul privind pensiile speciale: Aș fi preferat o formă a legii cu un regim și mai restrictiv

Deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, a comentat două dintre proiectele legislative majore ajunse în această săptămână în atenţia Parlamentului, referitoare la eliminarea unor pensii speciale şi alegerea primarilor în două tururi, ambele susţinute intens de PMP.

"Săptămâna parlamentară a avut două momente-cheie: votul asupra eliminării pensiilor speciale și asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ambele - două proiecte asumate și promovate de PMP încă de acum trei ani. Am votat, firește, pentru eliminarea pensiilor speciale, dar - recunosc - aș fi preferat o formă a legii cu un regim și mai restrictiv al acestor pensii. Asumarea răspunderii Guvernului asupra alegerii primarilor în două tururi de scrutin este (și) o consecință a acțiunii PMP de a condiționa învestirea Cabinetului Orban de această măsură de natură să restaureze democrația la nivel local. în orice caz, premierul merită felicitat pentru acest act de curaj politic", a declarat, joi, preşedintele PMP Prahova.

"Cât despre moțiunea de cenzură depusă, azi, de PSD, ea trebuie tratată ca un demers ridicol, care arată că acest partid își menține reflexele toxice, antidemocratice. Pentru PSD, în continuare, contează mai mult interesele banilor locali decât interesul general al societății românești", a mai afirmat deputatul Cătălina Bozianu.

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama