Dacian Cioloş insistă pentru un candidat unic al dreptei la Primăria Bucureşti

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a îndemnat forţele politice din opoziţie la dialog pentru desemnarea unui candidat unic la Primăria Bucureşti, explicând că, în varianta alegerii primarilor într-un singur tur, aceasta este cea mai sigură variantă de schimbare din funcţie a Gabrielei Firea.

Cioloş a dat exemplul alegerilor locale din 2016, când candidaţii de dreapta şi-au "împărţit" voturile, lăsându-i candidatei PSD culoarul liber spre locul întâi. Conform spuselor lui Cioloş, alianţa USR-PLUS îşi va desemna un candidat pe care crede că este obligatoriu ca şi celelalte partide politice din opoziţie să-l sprijine, mai ales în contextul unui scrutin într-un singur tur, relatează România TV.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | PMP vrea alianţe şi liste comune cu PNL şi USR la alegerile locale din 2020

"În 2016, la alegerile locale, opoziţia de atunci sau partidele care voiau reformă în Bucureşti puteau să câştige dacă mergeau cu acelaşi candidat. Am fost în aceeaşi situaţie, USR a avut un candidat, PNL a vrut să meargă cu un alt candidat. Acum ce pot să vă spun este că Alianţa USR-PLUS va merge cu un singur candidat şi noi suntem deschişi să discutăm cu PNL-ul, pentru a avea un candidat unic împreună cu PNL şi dacă e posibil şi cu PMP, de altfel, toată opoziţia. Eu cred că lucrul acesta este posibil şi este necesar, e obligatoriu. Eu înţeleg că PNL-ul, care e partid important, vrea să aibă candidaţi peste tot, dar vrea să şi câştige?", a declarat preşedintele PLUS. 

brau muntenesc

vkp

rosal