VIDEO | PMP vrea alianţe şi liste comune cu PNL şi USR la alegerile locale din 2020

Liderii din toată ţara ai Partidului Mişcarea Populară s-au reunit, vineri, la Sinaia, la o şedinţă a Colegiului Naţional în care au analizat rezultatele de la prezidenţiale şi au trasat strategia formaţiunii pentru alegerile locale şi parlamentare din 2020, când PMP vrea, în primul caz cel puţin, candidaturi comune alături de PNL şi USR.

Preşedintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu, a declarat că liderii din teritoriu trebuie să aibă "deschidere" pentru alianţe cu PNL şi USR înainte de alegerile locale de anul viitor, în situaţia în care se va rămâne la actualul sistem cu alegerea într-un singur tur a primarilor.

"Vin alegerile locale, aici nu veţi avea alt drum decât al alianţelor. Pentru că, dacă nu se modifică legea alegerilor locale, ar însemna să lăsăm administraţiile locale în continuare în mâna PSD. Şi atunci, ceea ce s-ar face în turul doi în mod normal dacă s-ar desfăşura în două tururi - ştiţi foarte bine că alianţele se fac între turul unu şi turul doi -  trebuie să faceţi înainte de turul întâi. Vă recomand toţi să vă deschideţi organizaţiile locale către alianţe cu liberalii şi cu USR-ul, n-aş vrea să aud de alt tip de alianţe şi v-aţi şi compromite. Personal, nu am convingerea că Guvernul Orban va emite ordonanţa de urgenţă pentru intrare în două tururi, pentru că şi ei au primari de mari unităţi administrative care au interesele lor", le-a transmis Traian Băsescu liderilor PMP.

Vedeţi VIDEO şi mai multe detalii pe Telegrama.ro!

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama