Cătălina Bozianu, prezentă la consultările cu Klaus Iohannis. PMP cere reducerea numărului de parlamentari şi alegeri în două tururi pentru primari

Vineri au început consultările la Palatul Cotroceni pentru desemnarea noului premier, în urma votului moţiunii de cenzură din ziua anterioară. Delegaţia Partidului Mişcarea Populară, din care a făcut parte şi preşedintele organizaţiei Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a venit cu mai multe solicitări, vizând reducerea numărului de parlamentari, recenirea la alegerile în două tururi pentru primari şi înfiinţarea unui minister care să gestioneze relaţia cu Republica Moldova.

 

PMP a avansat şi o propunere de premier, în persoana preşedintelui formaţiunii, Eugen Tomac.

În privinţa celorlalte solicitări, reprezentanţii delegaţiei, din care a făcut parte şi deputatul ploieştean Cătălina Bozianu, au amintit că a existat un referendum în care românii s-au declarat de acord cu limitarea numărului de parlamentari la 300 şi că, în cazul alegerii primarilor, actuala legislaţie, care prevede un singur tur de scrutin, nu oferă o reprezentativitate, permiţând ca un candidat să obţină mandatul cu un număr relativ mic de voturi.

"Am participat astăzi, împreună cu colegii mei, la consultările de la Palatul Cotroceni pe tema viitorului guvern. Propunerea noastră pentru postul de prim-ministru este președintele Partidului Mișcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac. În discuțiile cu șefului statului am cerut revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin, reducerea numărului de parlamentari la 300 şi înfiinţarea unui minister pentru relația cu Republica Moldova. Sunt deziderate viabile, de care ţara are nevoie", a afirmat, la ieşire, deputatul PMP Cătălin Cristache.

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama