LISTA parlamentarilor care au vorbit 33 de secunde într-un mandat. Sumele uriașe pe care le-au încasat

Parlamentarii mai au un an de mandat, iar în 2020 se vor prezenta din nou în fața a alegătorilor pentru a cere votul pentru încă patru. Cu toate acestea, sunt aleși care până acum, adică în trei ani de când ocupă fotoliul de deputat sau senator, au vorbit doar câteva secunde în plen. Asta înseamnă că au luat cuvântul doar la depunerea jurământului. Indemnizația în schimb rămâne aceeași, de aproape 10.000 de lei pe lună.

 

Parlamentarii pot lua cuvântul într-o ședință de plen pentru a susține un proiect de lege, o modificare la o lege, pot pur și simplu să intervină în dezbateri sau să adreseze întrebări sau interpelări. Sunt totuși aleși care din 2016 de când și-au preluat mandatul au vorbit mai puțin de 1 minut în fața microfonului. În această situație sunt deputatul PSD de Constanța Ileana Cristina Dumitrache sau deputații liberali Claudiu Răcuci și Viorica Cherecheș, informează Digi 24. Fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicioiu, în prezent în partidul lui Victor Ponta, a vorbit doar 42 de secunde în plenul Camerei Deputaților.

Exemplele continuă și în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și în grupul minorităților. Și mai sunt peste o sută de parlamentari care nu au vorbit mai mult de 59 de minute în 3 ani, mai notează sursa citată.

PSD
Ileana Cristina Dumitrache 35 secunde
PNL
Claudiu Răcuci 50 secunde
Viorica Cherecheș 38 secunde
Pro România
Nicolae Bănicioiu 42 secunde
Mircea Titus Dobre 25 secunde
Eugen Dubarca 34 secunde
Mihai Valentin Popa 37 secunde
ALDE
Adrian Mocanu 34 secunde
Mihai Oprișcan 33 secunde
Minorități
Iarco Furic 55 secunde

Aleşii care au vorbit cel mai mult în Parlament:
Raluca Turcan 11 h 52 m 46 s
Florin Roman 10 h 37 m 41 s
Emil Pașcan 10 h 8 m 56 s
Stelian Ion 9 h 33 m 21 s
Florin Iordache 41 ore 6 min 3 s

brau muntenesc

vkp

rosal