Iohannis: O ordonanţă de graţiere ca să-l scape pe infractorul Liviu Dragnea de puşcărie ar declanşa o criză politică fără precedent

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi că adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o "criză politică fără precedent". El spune că o guvernare care vrea "să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie" şi să dea legi ca "să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor" este antiromânească.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cotroceni, că o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar fi "o catastrofă pentru România" şi ar declanşa o criză politică fără precedent. Ulterior, şeful statului a rezumat pe Facebook mesajul transmis: "O ordonanță de urgență de amnistie și grațiere ca să-l scape pe infractorul Liviu Dragnea de pușcărie ar fi o catastrofă pentru România și ar declanșa o criză politică fără precedent. Fac un apel la cei din PSD care sunt lucizi să facă orice consideră pentru ca o astfel de ordonanță de urgență să iasă din discuție. Eu rămân conectat și voi face tot ce se poate face din poziția de Președinte al României pentru ca un astfel de act normativ să nu se emită".

Întrebat despre declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară UE, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat: ”Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării". "Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem, extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD, să dea legea de amnistie şi graţiere să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze pentru care noi cu toţii am luptat decenii, atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească”, a mai declarat Klaus Iohannis, citat de România TV.

vkp

rosal