Cătălina Bozianu: PMP va depune un proiect de eliminare a tuturor pensiilor speciale pentru demnitari

Preşedintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a anunţat că formaţiunea politică va depune în sesiunea parlamentară proaspăt începută un proiect de modificare legislativă privind pensiile speciale, vizând în primul rând eliminarea beneficiilor de acest gen primite de foştii demnitari. Într-o declaraţie publică făcută luni, parlamentarul ploieştean spune că aceste pensii speciale nu ar trebui transformate într-un privilegiu pentru o categorie socială restrânsă care deja are venituri foarte mari.

"În sesiunea parlamentară de toamnă care începe astăzi, Partidul Mișcarea Populară va continua bătălia de opoziție împotriva intenției PSD și a lui Liviu Dragnea de a transforma România într-un fel de moșie proprie. Așa cum am stabilit în ședința Colegiului Național de sâmbăta trecută, vom depune un proiect de lege de eliminare a tuturor pensiilor speciale pentru demnitari. Poziția noastră pe acest subiect rămâne fermă: pensia trebuie să recompenseze munca de-o viață, și nu să se transforme în privilegiu rezervat unor categorii sociale restrânse care, oricum, au venituri mult peste media populației acestei țări. De pensii speciale trebuie să se bucure doar acei oameni care au dat României mai mult decât concetățenii lor: veteranii de război, militarii din teatrele de operațiuni și foștii deținuți politici", a afirmat Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Parlamentarul a făcut şi un apel pentru coalizarea formaţiunilor din opoziţie: "Vom depune toate eforturile, atât în Parlament, cât și în afara lui, pentru a realiza unitatea de acțiune a opoziției împotriva PSD. Numai dacă ne așezăm la aceeași masă și ne unim forțele, putem învinge partidul-stat".

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama