PSD atacă în instanţă măsura Guvernului de a închide magazinele la ora 18.00

Reprezentanţii Partidului Social Democrat anunţă că vor ataca în instanţa de juridic-contencios actul prin care Executivul a decis reducerea programului magazinelor în localităţile cu rată de infectare mare. Social-democraţii argumentează că reducerea orarului de funcţionare va favoriza supraaglomerarea şi, implicit, răspândirea virusului.

Purtătorul de cuvând al PSD, senatorul de Prahova Radu Oprea, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că reprezentanţii formaţiunii au pregătit o contestaţie, catalogând măsura Executivului ca "aberantă" şi reclamând că guvernanţii n-au înţeles nimic de pe urma experienţelor din starea de urgenţă.

"Partidul Social Democrat va acţiona în contencios-administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîtu de a închide magazinele la ora 18.00. Şi aţi văzut, ca argumente, şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta, sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură, l-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi oameni care spun că este o măsură aberantă, ilogică, a fost prost comunicată şi aţi văzut urmările. Cred că exemplul cel mai bun este să ne amintim ce s-a întâmplat în starea de urgenţă când au avut pensionarii program limitat. Ce s-a întâmplat atunci? Toată lumea s-a înghesuit ca să-şi facă aprovizionarea, a fost înghesuială şi în mijloacele de transport, şi în magazine", a declarat senatorul Radu Oprea.

Vezi mai multe detalii pe Telegrama.ro!

brau muntenesc

vkp

 

 

 GARDENIX Telegrama

citygate