PMP solicită anularea ordinului care interzice prefecților să comunice

Din data de 21 martie 2020, prefecților li s-a interzis să comunice orice informații referitoare la criza generată de pandemie și situația specifică la nivelul județelor țării. Printr-o adresă parafată de secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, li s-a transmis Instituțiilor Prefectului că orice comunicare pe subiecte privitoare la pandemie și criză se face doar de la nivel central, prin Grupul dc Comunicare Strategică. Este o mare eroare!

PMP cere testarea persoanelor din carantină, demararea producției de ventilatoare şi sprijinirea antreprenorilor români

Partidul Mişcarea Populară a făcut un apel public, în contextul evoluţiei alarmante a cazurilor de infectare cu coronavirus, solicitându-le autorităţilor centrale să modifice schema de testare şi să testeze în număr foarte mare persoanele aflate în carantină şi pe cele din izolare la domiciliu. După ce anterior lansase o serie de propuneri pentru protecţia cadrelor medicale, formaţiunea mai propune acum şi demararea unui program de sprijinire a industriei autohtone

Deputatul Cătălina Bozianu cere măsuri din partea statului pentru a limita impactul economic pe care această pandemie îl va avea

Anticipând o criză financiară generată de pandemia de coronavirus, mai mulţi politicieni cer măsuri economice din partea statului român, pentru protejarea unor firme sau a unor domenii de activitate aflate în pericol. Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu spune că statul ar trebui să înceapă cu achitarea restanţelor pe care le are către companii, garanţii guvernamentale şi linii de finanţare dedicate exclusiv plăţii salariilor.

CORONAVIRUS | PMP îi cere Guvernului măsuri pentru protecţia medicilor, după "eşecul incalificabil" de la Suceava

Într-o scrisoare adresată premierului Ludovic Orban, Partidul Mişcarea Populară cere noi măsuri urgente pentru a proteja medicii şi asistentele în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19, reclamând că situaţia de la Spitalul Judeţean din Suceavea, unde zeci de cadre medicale au fost infectate, reprezintă un "eşec incalificabil de management sanitar".

Fondatoarea unei asociaţii filantropice de pe Valea Teleajenului va candida la Primăria Măneciu din partea PMP

Sub sloganul "Oameni Buni pentru Prahova", Partidul Mişcarea Populară a anunţat, marţi, desemnarea candidatului propriu pentru Primăria Măneciu, Mihaela Vlăsceanu, fondatoarea unei asociaţii prin care a reuşit, cu sprijinul a peste 100 de voluntari, să le ofere o viaţă mai uşoară câtorva zeci de oameni încercaţi din comună.

brau muntenesc

vkp

rosal