LISTA parlamentarilor care au vorbit 33 de secunde într-un mandat. Sumele uriașe pe care le-au încasat

Parlamentarii mai au un an de mandat, iar în 2020 se vor prezenta din nou în fața a alegătorilor pentru a cere votul pentru încă patru. Cu toate acestea, sunt aleși care până acum, adică în trei ani de când ocupă fotoliul de deputat sau senator, au vorbit doar câteva secunde în plen. Asta înseamnă că au luat cuvântul doar la depunerea jurământului. Indemnizația în schimb rămâne aceeași, de aproape 10.000 de lei pe lună.

Iulian Dumitrescu, reacţie după vizita premierului la Ploiești: "Așa cum comuniștii îi asigurau pe români că duc țara spre noi culmi de progres și civilizație..."

Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, a comentat vizita efectuată miercuri, la Ploiești, de premierul Viorica Dăncilă. Prim-vicepreședintele liberal pentru mediul de afaceri și societate civilă a criticat discursurile în care se face referire la traiul bun al românilor, regăsit în statistici, dar nu și în viața de zi cu zi.

Tăriceanu declară că respinge orice măsură de amnistie şi graţiere

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este pe poziții radical diferite față de președintele PSD, Liviu Dragnea, în ceea ce privește amnistia și grațierea. În timp ce Dragnea susține că este necesară, Tăriceanu se arată reticient și spune că o astfel de măsură venită acum ar putea fi privită ca o încercare ţintită pentru a-l salva pe el de dosarul de la DNA.

„Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care

Iohannis: O ordonanţă de graţiere ca să-l scape pe infractorul Liviu Dragnea de puşcărie ar declanşa o criză politică fără precedent

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi că adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o "criză politică fără precedent". El spune că o guvernare care vrea "să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie" şi să dea legi ca "să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor" este antiromânească.

Ministrul Fondurilor Europene, chemat să dea explicaţii în Parlament despre sutele de milioane de euro de la UE pe care România riscă să le piardă

România a pierdut în ultimii ani două miliarde de euro de la Uniunea Europeană, bani care fuseseră alocaţi pentru proiecte mari de infrastructură şi n-au fost atraşi de autorităţile de la noi, iar acum riscă să piardă alte 800 de milioane de euro. Avertismentul îi aparţine comisarului european Corina Creţu, care a criticat propriul Guvern, iar în urma acestor declaraţii, făcute la începutul săptămânii, parlamentarii din opoziţie au anunţat că solicită

Pagina 1 din 5

vkp

rosal