Carmen Dan anunţă că va modifica legea adunărilor publice

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, în timpul audierilor din Senat pe tema protestului din 10 august, că își va asuma un proiect de modificare a legii adunărilor publice, fără a preciza care ar urma să fie forma exactă sau punctele pe care doreşte să le schimbe. Anunțul lui Dan vine la scurt timp după ce, în aceeași comisie, prefectul Capitalei a cerut schimbarea cadrului legislativ.

„Nu sunt pe un cadru legislativ care să serveasca actualitatea acestor timpuri“, a afirmat, în timpul audierii, ministrul de Interne. Întrebată dacă ar trebui modificată legea, Carmen Dan a răspuns că i se pare "necesar să se intervină legislativ, să aducem în actualitate o lege din 1991. Și îmi asum acest demers. Și sper ca în Parlament să dezbatem împreună să servească realităților și trebuie să aruncăm un ochi pe legislație așa încât orice misiunea structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării“.

Carmen Dan a susținut, în timpul audierii din Comisia de apărare din Senat, că asupra prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, nu s-a exercitat, la nivelul Ministerului, niciun fel de presiune, așa cum susțin procurorii Parchetului General.

Citiţi toate detaliile pe Telegrama.ro!

vkp

rosal