Klaus Iohannis a anunţat că starea de alertă se încheie pe 8 martie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Cotroceni, că starea de alertă impusă pe fondul crizei COVID nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.

România încheie, practic, o perioadă de aproape doi ani petrecută sub stare de urgenţă sau stare de alertă. „Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Anunţul vine într-un context în care numărul de cazuri noi raportate zilnic este într-o scădere. Totuşi, cel al deceselor înregistrate în rândul pacienţilor infectaţi a rămas ridicat, fiind în ultimele zile între 100 şi 200. În acest context, Klaus Iohannis a subliniat că şi după ridicarea restricţiilor românii vor fi nevoiţi să fie vigilenţi. „Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”, a mai afirmat preşedintele Iohannis.

Găsiţi mai multe declaraţii şi explicaţii pe site-ul nostru, www.telegrama.ro!

brau muntenesc

vkpGARDENIX Telegrama

citygate