Caz cutremurător într-o comună suceveană. O fetiță de un an și 10 luni a murit, pur și simplu, de foame, copila fiind hrănită, se pare, numai cu lapte de vacă și ceai. Daria s-a stins din viață luni seară, la Secția de Pediatrie a Spitalului municipiului Fălticeni, unde fusese internată după ce, cu mai puțin de trei ore în urmă, bunica acesteia sunase la 112 și ceruse ajutor pentru că micuța avea probleme de sănătate.

Un proiect de lege pus în dezbatere publică propune modificarea reglementărilor privind circulația pe drumurile publice, în sensul creării cadrului legislativ care să permită Poliției să-i sancționeze pe contravenienți și în baza filmărilor făcute în trafic de diverse persoane.

Conform acestui proiect, Poliția ar putea sancționa șoferii vinovați dacă va avea filmări realizate de alți participanți la trafic, dar numai dacă vor avea elemente de identificare a mașinii, a

Noua lege privind venitul minim garantat a intrat în vigoare luni şi schimbă condiţiile în care se acordă aceşti bani.

Cei care beneficiază de o formă de ajutor social prin Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau mai multe persoane apte de muncă din familia beneficiară au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, diverse acțiuni sau lucrări locale.

În aceste cazuri, orele lucrate se însumează pentru toate persoanele din familia care

Pagina 1 din 7

vkp

rosal