10 reguli pentru triajul epidemiologic anunţate de autorităţi. Cum se intră în spitalele din Ploieşti, în contextul pandemiei de coronavirus

România a intrat săptămâna trecută în scenariul 3 în ceea ce privește pandemia de coronavirus, iar una dintre măsurile luate de autorităţi vizează intensificarea triajului efectuat la intrarea în unităţile medicale.

La spitalele din Ploieşti, fie ele gestionate de Primărie sau de Consiliul Judeţean, au fost amplasate corturi pentru triaj epidemiologic. În aceste zone, toţi cei care vor să intre în unităţile medicale vor trece printr-o etapă de verificare amănunţită, fiind nevoite şi să completeze un formular, iar medicii vor acorda prioritate cazurilor de epidemie, a anunţat Primăria Ploieşti, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

În acelaşi mesaj, municipalitatea a anunţat „cele 10 puncte de reper ale acestui Scenariu III”:
„1. Vei fi oprit în curtea spitalului unde vei ajunge, pentru că medicii vor face în corturi special amenajate triaj epidemiologic.
2. La triaj ţi se va lua temperatura corporală şi va trebui să completezi un formular.
3. Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie, aşa că ai putea avea de aşteptat.
4. Dacă nu ai o urgenţă, nu te duce la spital. Medicii te vor amâna.
5. Trebuie știut că în scenariul 3 spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.
6. Dacă nu ai infecţie cu SARS cov 2 şi ai alte afecţiuni vei fi transferat către altă unitate sanitară.
7. În scenariul 3, managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, aşa că, dacă eşti deja internat ai putea fi mutat pe altă secţie.
8. În acest scenariu autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.
9. În scenariul 3, cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantinarea oamenilor care necesită această măsură.
10. În scenariul 3 este foarte posibil ca pacienţii să fie carantinaţi la domiciliu, dacă spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi nu vor fi suficiente”.

brau muntenesc

vkp

rosal