Razii făcute de Poliţia Rutieră Prahova. Peste 1.700 de amenzi şi 25 de dosare penale în mai puţin de o săptămână

Serviciul Rutier și polițiști rutieri de la mai multe subunități teritoriale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat, în perioada 20-26 mai, o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.  Polițiștii au prezentat bilanțul verificărilor derulate pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.

 

"Au fost aplicate 1.715 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.635 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, restul fiind aplicate la alte acte normative.  Dintre acestea, 384 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 28 pentru neacordarea priorității de trecere (a vehiculelor și pietonilor), 93 de amenzi au fost pentru abaterile pietonilor și 113 ale bicicliștilor. De asemenea, au fost constatate 28 de depășiri neregulamentare și au fost depistați 38 de conducători aflați sub influența alcoolului", au anunțat reprezentanții IJP.

122 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. Totodată, au fost reținute 47 de certificate de înmatriculare.

Citiţi mai multe detalii pe Telegrama.ro!

 

brau muntenesc

vkp

rosal