Proiectul pentru A3 Ploiești - Brașov trebuie revizuit, în vederea accesării de fonduri europene

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat o informare detaliată, cu privire la stadiul actul al implementării proiectului “Autostrada București – Brașov”, din care singurul sector dat în folosință este cel între București și Ploiești.

Potrivit CNAIR, "sectorul Ploiești – Brașov va intra în obiectul viitorului contract de proiectare (revizuire Studiu de Fezabilitate și elaborare proiect tehnic), având ca sursă de finanțare fondurile europene, iar etapa de execuție urmând a fi de asemenea asigurată prin Programul Operațional  Transport 2021-2027". Oficialii companiei au anunțat, pe această cale, că a fost lansată procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție, Varianta de Ocolire Comarnic, cu termen de depunere a ofertelor 23.10.2020, la fel și procedura de realizare a studiului de fezabilitate si proiectului tehnic de execuție pentru nodul rutier de la Comarnic, care are ca termen de depunere a ofertelor data de 10 septembrie.

Totodată, autoritățile au reamintit că secțiunea dinspre Cristian, inclusiv drumul de legătură cu municipiul Brașov (6,3 km profil autostradă + 3.7 km profil DN cu 4 benzi), se află în execuție.

Citiţi mai multe detalii pe Telegrama.ro!

(Foto: Arhivă)

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama