O nouă sesiune de finanţare europeană pentru internet WiFi gratuit în localităţile din România

Comisia Europeană urmează să deschidă un nou apel pentru finanţarea proiectelor propuse de primării pentru instalarea de reţele deinternet fără fir în localităţi. Autorităţile locale au posibilitatea să primească până la 15.000 de euro, pentru instalarea reţelelor, astfel încât să ofere puncte de acces WiFi gratuit în cele mai populate zone.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a făcut un apel către primarii din judeţ, informându-i că o nouă sesiune de depunere urmează să se deschidă, dar că aceasta nu va fi disponibilă prea mult timp şi că selecţia se va face pe principiul primul venit, primul servit.

"Mâine, se lansează o nouă cerere de proiecte la nivel european pentru obținerea unui cupon valoric de 15.000 de euro destinat instalării de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul localităților unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită. Dar oferta este valabilă doar 24 de ore! Din județul Prahova, sunt înregistrate 81 de localități în programul #WIFI4EU, însă doar câteva au accesat și au și obținut cupoanele valorice de 15.000 de euro, astfel încât locuitorii să beneficieze de internet gratuit în clădirile publice și/sau în alte spații, precum parcurile", a anunţat Bogdan Toader.

"La Fîntînele, una dintre localitățile din județul nostru care au obținut chiar din prima etapă de selecție cuponul valoric, rețeaua gratuită de internet WiFi deja funcționează. Aici, de la finalul lunii mai, locuitorii se pot conecta gratuit în rețeaua publică WiFi4EU, beneficiind de internet în nouă locații publice, printre care se află și parcul de la primărie, căminul cultural și biserica", a mai exemplificat preşedintele CJ Prahova.

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama