Colectare selectivă în Ploieşti. Consiliul Judeţean a lansat licitaţia pentru 300 de module speciale

Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru 100 de ansambluri, a câte trei module, pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Pe lângă avantajele ce ţin de estetică şi de prevenirea unor focare de infecţie, acestea sunt considerate şi mult mai greu de vandalizat de către hoţii de deşeuri reciclabile.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că instituția a lansat procedura pentru achiziția a 100 de ansambluri modulare destinate colectării selective a deșeurilor, acestea urmând să fie amplasate în municipiul Ploiești. "Sperăm astfel ca ploieștenii să aibă posibilitatea să utilizeze aceste recipiente moderne pentru depunerea deșeurilor reciclabile, pe fracții, astfel încât să se reducă pe cât posibil cantitatea de gunoi depusă la rampă. Suma estimată pentru cumpărarea celor 100 de ansambluri a câte trei module este de 1,26 milioane de lei, fără TVA, din fondul IID (înlocuire, întreținere, dezvoltare) al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Prahova. Cele 100 de locații în care vor fi poziționate aceste module sunt stabilite de către municipalitatea ploieșteană și de operatorul de salubritate", a precizat Toader, anunțând  că va rămâne în sarcina municipalității să asigure informarea populației privind locurile în care vor fi amplasate aceste ansambluri, respectiv stabilirea unor sancțiuni în cazul deteriorării acestora.

Practic, banii provin din redevenţa plătită autorităţilor publice de către operatorul de salubritate desemnat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor.

(Foto: Consiliul Judeţean Prahova)

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama