Cetăţean de onoare amânat de la o lună la alta de Consiliul Local Ploieşti. Comisia n-a avut timp pentru un aviz

O propunere pentru decernarea unui titlu de cetăţean de onoare al Ploieştiului, către unul dintre cei mai respectaţi seniori ai urbei, a ajuns la a doua lună de când tot e amânată... Mai-mai să ajungem să credem că autorităţile locale şi onoarea nu se împacă prea bine!

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna ianuarie a Consiliului Local Ploieşti, desfăşurată joi, pe 30, şi-a găsit locul un proiect de hotărâre pentru conferirea titlului de cetăţean de onoare lui Victor Săvulescu. Primul primar ales în Ploieşti după Revoluţie, rămas un etalon în administraţia publică locală şi după încheierea mandatului, în 1996, e propus pentru această distincţie, în semn de respect „pentru remarcabila activitate profesională şi contribuţia adusă la buna administrare a oraşului”, conform proiectului de hotărâre iniţiat de actualul primar. Numai că proiectul n-a stârnit suficient interes pentru autorităţile care-şi încheie peste câteva luni mandatul.

Iniţiativa a venit după ce, în luna decembrie, fostul edil a împlinit vârsta de 90 de ani, fiind sărbătorit şi atunci de către primarul Dobre şi alţi câţiva politicieni. Tot în decembrie a apărut şi proiectul propriu-zis, însă atunci n-a mai apucat să intre în şedinţa forului legislativ, pentru că membrii comisiei care ar fi trebuit să-l avizeze n-au apucat să-l discute.

În toată agitaţia specifică finalului de an, printre colinde şi rectificări bugetare, propunerea a trecut aproape neobservată. Proiectul a reapărut acum spre dezbatere, la peste o lună distanţă, însă, din nou, trecând peste toată onoarea şi tot respectul invocat scriptic, consilierii tot n-au fost în stare, în timpul scurs, să îl avizeze în comisia internă. Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi fără să apuce să intre în dezbaterea forului legislativ, fiind de aşteptat să-l revedem luna viitoare.

brau muntenesc

vkp

 

 

 GARDENIX Telegrama

citygate