Staţie de monitorizare a calităţii aerului în cartierul Nord din Ploieşti

Situaţia privind poluarea aerului din Ploieşti devine din ce în ce mai gravă, lucru demonstrat şi de creşterea numărului de sesizări. Reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice recunosc că nu mai există o zi fără cel puţin o sesizare, acestea venind inclusiv din cartiere unde până de curând nu mai fuseseră semnalate probleme. Ei anunţă că în prezent lucrează la planul pentru calitatea aerului şi că una dintre măsurile propuse vizează amplasarea unei staţii de monitorizare a calităţii aerului în zona de nord a municipiului,momentan insuficient acoperită.

Noua staţie de monitorizare a calităţii aerului ar putea fi amplasată lângă Şcoala „Grigore Moisil”, aproape de Piaţa Nord, conform propunerii făcute de Regia Autonomă de Servicii Publice.

„Am ajuns să primim la dispecerat cel puţin o sesizare pe zi privind calitatea aerului, nu mai sunt zile fără sesizări din partea ploieştenilor. Din păcate, aceste sesizări vin şi din alte zone din Ploieşti unde până acum nu fuseseră semnalate probleme, inclusiv în cartierul Nord. RASP lucrează la planulde măsuri pentru calitatea aerului. Lângă fosta Şcoală 8 am identificat un teren pentru o nouă staţie de monitorizare”, a declarat directorul RASP Ploieşti, Raul Petrescu, adăugând că „autorităţile locale au atribuţiile limitate, ar fi de mare folos o modificare legislativă în acest sens, care să aducă şi amenzi mult mai mari pentru poluatori”.

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama