Contestaţie şi plângere penală, după demiterea lui Cristi Nica de la conducerea CSM Ploieşti

Conducerea Primăriei Ploieşti a decis să îi înceteze contractul de director al Clubului Sportiv Municipal lui Cristian Nica, în urma unor scandaluri, reproşându-i un „management defectuos”. Fostul arbitru ar urma să conteste măsura, dar şi să depună o plângere pentru abuz în serviciu.

Într-un comunicat de presă transmis la începutul săptămânii trecute de Primăria Ploieşti, Adrian Dobre reclamă că „CSM riscă să devină un sat de vacanță unde își trimit PSD-iştii toți sinecuriștii lipsiți de merite profesionale”. Primarul Ploieştiului a dispus înființarea unei comisii de cercetare a directorului Clubului Sportiv Municipal și apoi a hotărât încetarea contractului de muncă al acestuia, în urma scandalurilor publice repetate de la nivelul conducerii instituției, se arată în comunicatul transmis. „CSM Ploiești este o organizație prost manageriată, în care conducerea numită politic cu sprijinul majorității PSD - ALDE din Consiliul Local toacă sume colosale de bani fără rezultate manageriale deosebite. Dincolo de asta, este o chestiune de legalitate și de normalitate. În ultimele două luni au fost două scandaluri majore care au zguduit CSM-ul. Când l-am întrebat pe domnul Nica despre toate aceste nereguli majore a intrat imediat în concediu", a declarat primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

CSM Ploiești a beneficiat de sume consistente din bugetul municipal direcționate de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local, mai reclamă Adrian Dobre. Bugetul pe 2019 instituției votat la începutul anului a fost în cuantum de 13.000.000 lei. Chiar la ultima rectificare bugetară, în condițiile în care se știa despre această analiză solicitată de primarul Ploieștiului, majoritatea din Consiliu a acordat sume suplimentare de bani acestei instituții.

„Cu părere de rău și cu mare responsabilitate, afirm că CSM riscă să devină un sat de vacanță unde își trimit PSD-iştii toți sinecuriștii lipsiți de merite profesionale. Acest modus operandi nu se petrece doar la CSM Ploiești, ci și în alte instituții controlate de Consiliul Local”, a mai afirmat primarul Dobre.

Măsura vine după ce, la sfârșitul lunii septembrie, o fetiță de 13 ani legitimată la CSM Ploiești a acuzat faptul că a fost agresată sexual și amenințată de asistentul medical al clubului. „Nica ar fi trebuit să plece singur când s-a aflat că există suspiciuni de orice agresiune la CSM. La fel cum ar fi trebuit să-l suspende imediat pe asistentul medical cu pricina. El a preferat însă susținerea viceprimarul Cristian Ganea. Demiterea directorului este un act de normalitate, în actuala situație”, a concluzionat Adrian Dobre.

Plângere penală?

Situaţia a fost dezbătută pe larg în şedinţa de joi a Consiliului Local, când Adrian Dobre a mai explicat că, din informaţiile sale, Nica ştia de problema cu asistentul medical încă de la începutul lunii august. Primarul a reclamat că directorul CSM nu l-a informat şi că măsurile au fost luate la mai bine de o lună distanţă. În apărarea directorului demis au sărit mai mulţi consilieri de la PSD, care au explicat că în august era vorba doar despre nişte zvonuri şi că abia în septembrie, când au ieşit la iveală informaţii noi, directorul a informat comitetul de coordonare şi s-a luat decizia oficială ca respectivul angajat să nu mai aibă voie să lucreze la echipele de fete. Tot consilierii au dezvăluit că fostul arbitru internaţional de fotbal intenţionează să conteste în instanţă decizia de demitere şi ia în calcul inclusiv depunerea unei plângeri penale, pentru un posibil abuz în serviciu comis de primar. Consilierii l-au întrebat pe Adrian Dobre şi dacă îşi asumă plata unor eventuale despăgubiri financiare în cazul în care instanţa i-ar da dreptate lui Cristi Nica.

brau muntenesc

vkp

 

 GARDENIX Telegrama