Directorul RASP Ploieşti îi dă replica primarului Dobre, după acuzaţiile privind mizeria din oraş

Scandal în administraţia ploieşteană pe tema curăţeniei oraşului! Primarul Adrian Dobre a organizat joi o conferinţă de presă, în care a criticat în termeni duri operatorul de salubritate, Rosal, dar şi Poliţia Locală, Regia Autonomă de Servicii Publice şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova. Într-o replică transmisă în aceeaşi zi, directorul RASP Ploieşti, Raul Petrescu, afirmă că Regia a urmărit constant această activitate, dând şi în trecut amenzi când au fost constatate abateri, şi dă de înţeles că ieşirea de acum a primarului are mai degrabă un caracter electoral decât unul administrativ.

 

Deranjat de aczuaţiile primarului, care spusese că inspectorii Regiei au trecut până acum cu vederea abateri ale operatorului de salubritate, Raul Petrescu spune că RASP şi-a făcut datoria în mod profesionist în relaţia cu operatorii pe care îi monitorizează. "Nu trecem cu vederea nimic! Ne facem datoria într-un mod profesionist și nu ne facem campanie electorală pe cârca operatorilor de utilități, așa cum practică unii!", a declarat Raul Petrescu pentru Telegrama.

Reacţia vine după ce primarul Dobre spusese, rezumând, că i-a băgat în şedinţă miercuri pe cei de la RASP şi Poliţia Locală, afirmând că aseară, când au aplicat peste 40 de amenzi, a fost prima dată de la semnarea contractului când cele două instituţii au avut o atitudine corectă faţă de operatorul de salubritate. "Pe parcursul anului 2018 am observat o degradare a serviciului de salubritate şi, deşi am avut numeroase întâlniri cu reprezentanţi de la Rosal, RASP, Poliţia Locală şi ADI, situaţia e din ce în ce mai dezastruoasă. din nefericire, cele două instituţii din subordinea Primăriei nu şi-au făcut datoria. Pe de altă parte, cei de la ADI, care ar trebui să monitorizeze, nu au avut o atitudine corectă în raport cu municipiul Ploieşti. Aseară am convocat de urgenţă Poliţia Locală şi RASP-ul. În urma acţiunii coordonate de mine, au dat câte 21 de amenzi, într-un cuantum de aproximativ 90.000 de lei. Subliniez că aceste acţiuni vor continua. Solicit Regiei şi Poliţiei Locale să aibă aceeaşi atitudine pe care au avut-o aseară şi consider că a fost singura dată de la semnarea contractului când au avut o atitudine corectă", afirmase Adrian Dobre.

MAI MULTE DETALII AICI:

Adrian Dobre anunţă amenzi usturătoare pentru Rosal şi strângere de semnături pentru rezilierea contractului

"Momentan n-am cerut demisia nimănui. Vreau să văd că lucrurile încep să se mişte şi abia apoi voi analiza şi din vina cui s-a ajuns în această situaţie", a răspuns primarul municipiului Ploieşti, întrebat de jurnalişti, în timpul conferinţei, dacă s-a gândit şi la aplicarea unor sancţiuni faţă de reprezentanţii celor două structuri. Adrian Dobre n-a ratat ocazia nici pentru a-i critica pe cei doi viceprimari, George Pană (ALDE) şi Cristian Ganea (PSD), spunând că aceştia au refuzat să facă front comun pentru îmbunătăţirea mai rapidă a situaţiei salubrităţii.

brau muntenesc

vkp

rosalGARDENIX Telegrama