În centrul Ploieştiului va fi împodobit un brad primit sub formă de sponsorizare. Vezi cum decurg ultimele pregătiri pentru sărbători!

Autorităţile ploieştene fac în aceste zile ultimele pregătiri pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, urmând ca în scurt timp să fie aprins iluminatul festiv şi deschis Târgul de Crăciun. În acest an, aprinderea instalaţiilor ornamentale e programată pe 1 Decembrie. În aceeaşi zi va avea loc şi tradiţionala paradă militară. Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a vorbit marţi despre stadiul pregătirilor, afirmând că mâine va avea loc o repetiţie pentru paradă, că în aceste zile se vor instala căsuţele pentru târg, în faţa Palatului Administrativ, şi că se mai lucrează la montarea ultimelor instalaţii electrice. Edilul a discutat şi despre zonele care vor fi amenajate pentru evenimente şi despre Orăşelul Copiilor.

"Mâine se va face o simulare, în care vor fi şi toate efectivele de persoane care vor participa, şi din partea MApN-ului, şi din partea Poliţiei şi Jandarmeriei", a afirmat Adrian Dobre, despre parada de Ziua Naţională a României, amintind că planul Primăriei este ca aprinderea instalaţiilor de iluminat festiv să aibă loc în acest an tot pe 1 Decembrie, de la ora 19.00.

"Suma pentru iluminatul festiv este comparativă cu cea din 2017-2018, în jur de 1,3 milioane de lei.Ea include tot ce înseamnă ornamente, iar consumul se plăteşte separat pe factura de la Electrica. Mai sunt câteva elemente care trebuie montate în zona centrală. Aici vor fi amplasate căsuţele pentru Târgul de Crăciun, în faţa Palatului Administrativ, azi şi mâine vor fi montate. Va fi şi un brad, atât că nu va mai fi pe vechea locaţie, în centru, unde s-a făcut această cupolă, va fi unde este fântâna. S-a făcut fundaţie deja, în apropierea fântânii. Va fi, la fel ca anul trecut, un brad care este donat. Legat de Orăşelul Copiilor, a rămas stabilit să se organizeze la Sala Sporturilor. Noi avem evenimente organizate atât în zona parcării dintre Palatul Culturii şi Parcul Toma Socolescu şi evenimente care vor fi organizate între Palatul Culturii şi Palatul Administrativ", a mai spus primarul municipiului Ploieşti.

vkp

rosal