Centură ocolitoare pentru oraşul Vălenii de Munte. Vezi stadiul proiectului!

„Tăiat” în două de Drumul Naţional 1A, oraşul Vălenii de Munte ar urma să aibă o şosea de centură, solicitată de ani întregi de localnici, dar şi de turiştii care-l tranzitau şi societăţile din împrejurimi. Primăria şi Consiliul Judeţean au intrat într-un parteneriat.

La circa un deceniu de când se tot discută intens despre construirea unei şosele de centură, oraşul Vălenii de Munte ar putea să beneficieze, posibil chiar din 2019, de această investiţie. Primăria şi Consiliul Judeţean Prahova au intrat într-un parteneriat, în primă fază pentru realizarea studiului de fezabilitate, pentru care de la bugetul judeţului a fost alocată, vineri, suma de 200.000 de lei. Pentru lucrările propriu-zise, probabil de anul viitor va exista un nou parteneriat, în care n-ar fi exclus să intre şi Primăria Gura Vitioarei, care ar putea contribui cu o parte din terenul necesar. „Este o investiţie importantă pe care Primăria Vălenii de Munte, alături de Primăria Gura Vitioarei şi Consiliul Judeţean, doreşte s-o realizeze. În acest moment suntem la elaborarea studiului de fezabilitate. Primăria Vălenii de Munte consideră această centură ocolitoare ca fiind un obiectiv de prim rang, ei îşi doresc foarte mult, au avut şi discuţii cu toţi investitorii din zonă. Să ştiţi că s-a dezvoltat foarte mult localitatea, sunt nişte investitori importanţi acolo, dar şi valorile de trafic, automat, au crescut”, a explicat Bogdan Toader, preşedintele CJ, care a punctat că există şi perspectiva ca proiectul de execuţie să primească finanţare europeană, în cadrul Axei 6.

Nevoia unei artere rutiere care să ocolească localitatea vine în condiţiile în care, în configuraţia actuală, oraşul Vălenii de Munte e „tăiat” de DN 1A, Ploieşti - Cheia - Săcele, drum circulat atât de localnici şi prahovenii din zona Văii Teleajenului, cât şi de un număr mare de turişti, dar şi de multe vehicule de marfă. Discuţii intense despre realizarea unei şosele de centură au existat de cel puţin un deceniu, la un moment dat fiind şi o iniţiativă a fostului parlamentar care reprezenta această zonă în Parlament, Mihai Apostolache, dar care la momentul respectiv n-a fost văzută ca o prioritate de autorităţile locale sau judeţene.

vkp

rosal