Primăria Ploieşti va avea un buget de 400 de milioane de lei în 2018, din care un sfert merge pe salarii

Primăria Ploieşti a publicat proiectul de buget pe 2018, în care estimează că va înregistra, în acest an, venituri totale de 334,7 milioane de lei, la care se mai adaugă o economie rămasă la încheierea bugetului anterior. Per total, cu tot cu excedentul de peste 70 de milioane, instituţia va avea la dispoziţie, pentru 2018, aproape 405 milioane de lei, conform documentului publicat pe pagina de internet a municipalităţii.

Faţă de anul 2017 se observă o scădere semnificativă, în condiţiile în care, anul trecut cam pe vremea aceasta, autorităţile anunţau un buget de cheltuieli de 557 de milioane de lei. Diferenţa, în mare măsură, provine din faptul că, începând din acest an, banii pentru drepturile salariale ale personalului din unităţile de învăţământ nu mai trec prin bugetele primăriilor, ci se distribuie direct prin inspectoratele şcolare judeţene, pottrivit informaţiilor oferite de autorităţile locale, care precizează, totuşi, că mai estimează şi o scădere cauzată de aşa-zisa "revoluţie fiscală".

Excedentul bugetar pe 2017 înregistrat de Primăria Ploieşti a fost de 70.087.000 de lei, "un pic" mai mult decât cele 33 de milioane despre care vorbea primarul Dobre zilele trecute. Din aceste economii, puţin peste 62 de milioane urmează să intre în bugetul de dezvoltare din 2018, cel din care se finanţează proiectele de modernizare a oraşului, urmând ca diferenţa, de 8 milioane şi-un pic, să acopere subvenţia la energia termică, potrivit informaţiilor publicate de Primăria Ploieşti.

Potrivit aceluiaşi proiect de buget, autorităţile locale se aşteaptă să consume, în acest an, peste 92,7 milioane de lei pentru cheltuieli de personal, sumă ce reprezintă aproape 23% din cheltuielile totale estimate pentru Primăria Ploieşti şi structurile subordonate.

Citeşte mai multe detalii pe Telegrama.ro!

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama