Consilier locali din Floreşti, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Consilierul local din Floreşti Lucia Marghiolescu, de la Partida Romilor, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, după ce deţinuse simultan şi o funcţie în Prefectura Prahova.

Primăria Floreşti a primit zilele acestea o adresă oficială din partea ANI, prin care instituţia e anunţată că "Marghiolescu Lucia Nicoleta a fost declarată incompatibilă pentru funcția de Consilier Local în Consiliul Local Florești". Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, aceasta a încălcat dispoziţiile art. 88 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Aceasta a avut, până în 2021, atât calitatea de consilier local în Floreşti, cât şi un post de consilier în cabinetul prefectului de Prahova.

Decizia Agenţiei Naţionale de Integritate poate fi contestată. În situaţia în care ea rămâne definitivă, atunci consilierul local îşi va pierde mandatul.

brau muntenesc

vkp

 

 

 GARDENIX Telegrama

citygate