adi deseuri contract rosal

Şedinţa pe tema Rosal, amânată din nou. Vezi anunţul oficial transmis de ADI Deşeuri!

Nici de această dată nu avem un deznodământ în privinţa propunerii de reziliere a contractului cu Rosal pentru ridicarea deşeurilor din Ploieşti şi alte peste 30 de localităţi din Prahova! Asociaţia de Dezvoltară Intercomunitară "Parteneriat pentru managementul Deşeurilor Ploieşti-Prahova" a explicat că procedura e întârziată de autorităţile din două localităţi, care n-au emis hotărârile de consiliu local obligatorii în acest caz.

Deoarece două localități, Bărcănești și Filipeștii de Târg, nu au emis hotărâri prin care să-şi mandateze reprezentanţii să voteze în Adunarea Generală a Asociaţilor din ADI Deşeuri, şedinţa pe tema rezilierii va fi amânată din nou. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Conducerea ADI Deşeuri a transmis un comunicat de presă, în care a precizat că, în conformitate cu statutul asociaţiei, discuţiile pe tema rezilierii unui contract se pot ţine numai când sunt prezenţi reprezentanţii tuturor unităţilor administrativ-teritoriale implicate în acel contract, iar pentru asta e nevoie de împuterniciri din partea consiliilor locale.

„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova» face cunoscut faptul că suntem nevoiti să amânăm din nou ședința Adunării Generale a Asociaților Implicați, convocată pentru astăzi orele 15:00, din cauza situației create de două UAT-uri membre ale Asociației, respectiv Comuna Bărcănești și Comuna Filipeștii de Târg, care nu au emis Hotarăre de Consiliu Local cu privire la exprimarea votului de reziliere a Contractului de Delegare prin Concesiune a Gestiunii Activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în zonele 2- Boldești Scăeni și 6- Valea Doftanei, cu operatorul S.C. Rosal Grup S.A. Reamintim: Conform dispozițiilor art. 22 alin. 1 din Statutul Asociației, «Hotărârile Adunării Generale luate în exercitarea atribuțiilor prevăzute la art.17 al.2 lit.i), j), și k) și art.17alin.3 lit.a), d), f), h), k), l) și m), nu pot fi votate de reprezentanții Asociaților decât în baza unui mandat special, acordat expres, în prealabil, prin hotărâre a autorității deliberative a Asociatului al cărui reprezentant este». De asemenea, pentru a fi valabile Hotărârile Adunării Generale adoptate în exercitarea atribuțiilor prevăzute de art.17 al.3 lit. k din Statut, trebuie să fie luate cu votul favorabil al tuturor Asociaților, cvorum și majoritate obligatorii la oricare convocare. În continuare vom depune toate diligențele necesare rezolvării cât mai rapide a situației creată de asociați. Totodată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor”, a transmis ADI Deșeuri prin intermediul unui comunicat de presă.

Tags:

brau muntenesc

vkp

 

 

 GARDENIX Telegrama

citygate