Tramvai personalizat cu chipul lui Nichita Stănescu

Un nou chip în galeria personalităţilor ploieştene! Proiectul menit să aducă un strop de culoare prin personalizarea tramvaielor din Ploieşti continuă, cea mai recentă realizare fiindu-i dedicată poetului Nichita Stănescu.

După Ion Luca Caragiale, Toma Caragiu, Paul Constantinescu şi Ilie Oană, un tramvai din Ploieşti va purta chipul lui Nichita Stănescu. O primă imagine din trafic a fost publicată joi, pe pagina de Facebook TransPloieşti.

Proiectul derulat de Primăria Ploieşti vine ca răspuns la o iniţiativă civică şi urmăreşte schimbarea imaginii vechilor tramvaie şi, totodată, promovarea artistică a imaginii Ploieştiului. Prima garnitură personalizată i-a fost dedicată lui Caragiale şi a pornit la drum în luna mai a acestui an.

Ideea de transformare a tramvaielor în expoziţii ambulante sau pete de culoare este aplicată cu succes şi în alte municipii importante. De altfel, în rubrica dedicată unor idei creative pentru autorităţi, „Telegrama” susţinuse această idee, cu un articol pe care noi l-am publicat încă din luna aprilie.

brau muntenesc

vkp

 

 

 GARDENIX Telegrama

citygate