Încep lucrările într-un proiect european de 153 de milioane de lei

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat, săptămâna trecută, începerea lucrărilor într-un amplu proiect european de modernizare a infrastructurii în zona aşa-zisului drum al vinului.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor şi documentaţia de predare a amplasamentului pentru modernizarea și reabilitarea a 46,03 kilometri de drumuri județene, pe traseul Urlați - Ceptura - Fântânele - Vadu Săpat (Ungureni) - Mizil - Baba Ana (Conduratu) - Fulga - Sălciile, în cadrul unui proiect european de peste 153 de milioane de lei.

„Începem efectiv lucrările de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene într-o zonă a județului Prahova cu mare potențial de dezvoltare economică. Această investiție va crește calitatea vieții prahovenilor din localitățile de pe traseu și va spori atractivitatea Parcurilor Industriale Urlați și Mizil”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Valoarea totală a proiectului este de 153.162.417,00 lei, din care 149.105.306,20 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Durata de execuție a lucrărilor din proiect este de 33 de luni, a anunţat Consiliul Judeţean Prahova într-un comunicat de presă.

Investiția presupune modernizarea unor segmente importante ale drumurilor județene 102K, 102D şi 100C, dar și lucrări de creștere a siguranței rutiere prin instalarea de parapete de protecție, indicatoare rutiere pe consolă alimentate cu celule fotovoltaice și benzi rezonatoare. Pe traseul propus, vor fi construite 17 stații de autobuz, din care 15 stații cu alveole, a mai anunţat instituţia.

Proiectul european, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, vizează modernizarea reţelei de drumuri care asigură conectivitatea spre Ialomiţa şi spre viitorul coridor european din reţeaua TEN-T. În baza acestui contract se vor derula lucrări în Urlați, Mizil, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat şi Tomşani. Un al doilea proiect european similar, un pic mai întârziat, vizează modernizarea DJ 720, care asigură ieşirea spre Dâmboviţa prin Floreşti şi Filipeştii de Pădure.

brau muntenesc

vkp

rosal

 GARDENIX Telegrama