PREMIERĂ în fotbal! Trei țări vor găzdui Campionatul Mondial din 2026

Cu o zi înainte de startul Campionatului Mondial de fotbal găzduit de Rusia, forul de conducere al FIFA s-a reunit miercuri şi a decis gazdele ediţiei care va avea loc peste opt ani. Astfel, conform anunţului făcut miercuri de FIFA, turneul final din 2026 va fi găzudit pentru prima dată în istorie de trei ţări. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Anunţul a fost făcut în cadrul congresului FIFA, congres ce are loc cu o zi înainte de startul ediţiei din 2018 a Campioantului Mondial de fotbal.

Mondialul din 2026 va mai oferi o premieră, urmând să fie primul la care vor participa 48 de echipe, faţă de 32, numărul de până acum. Decizia se încadrează într-o politică a celor de la FIFA şi UEFA de creştere a numărului de ţări participante şi, automat, speră oficialii din fotbal, de creştere a gradului de atractivitate pentru public şi a veniturilor. Asta după ce s-a decis recent ca şi Campionatul European de fotbal, până nu demult cu 16 echipe, să aibă 24.

CITEŞTE ŞI:

CM 2018 | Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia

Revenind la CM 2026, congresul FIFA a decis să aleagă cele trei ţări din America de Nord în detrimentul Marocului, stat care a candidat pentru a cincea oară fără succes pentru găzduirea unui turneu final. Singura Cupă Mondial găzduită de mai multe ţări a fost în 2002, când Japonia şi Coreea de Sud au fost co-organizatoare.

brau muntenesc

vkp



GARDENIX Telegrama

citygate