Un proiect de lege pus în dezbatere publică propune modificarea reglementărilor privind circulația pe drumurile publice, în sensul creării cadrului legislativ care să permită Poliției să-i sancționeze pe contravenienți și în baza filmărilor făcute în trafic de diverse persoane.

Conform acestui proiect, Poliția ar putea sancționa șoferii vinovați dacă va avea filmări realizate de alți participanți la trafic, dar numai dacă vor avea elemente de identificare a mașinii, a datei, orei și locului, precum și o sesizare din partea persoanei care a realizat filmarea.

În expunerea de motive, iniţiatorul, deputatul USR Mihai Botez, susține că o asemenea soluţie se aplică deja în Uniunea Europeană și dă

Noua lege privind venitul minim garantat a intrat în vigoare luni şi schimbă condiţiile în care se acordă aceşti bani.

Cei care beneficiază de o formă de ajutor social prin Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau mai multe persoane apte de muncă din familia beneficiară au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, diverse acțiuni sau lucrări locale.

În aceste cazuri, orele lucrate se însumează pentru toate persoanele din familia care

CONCERT METALLICA BUCUREŞTI | Biletele pentru cel de-al patrulea concert pe care trupa americană Metallica îl va susţine în România au fost puse în vânzare vineri, începând cu ora 10.00, la preţuri cuprinse între 235 şi 685 de lei.

CONCERT METALLICA 2019 | Metallica va concerta pe Arena Naţională din Capitală, pe 14 august 2019, iar în deschidere vor cânta trupele Ghost şi Bokassa, relatează Digi 24. Biletele pot fi cumpărate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, în timpul audierilor din Senat pe tema protestului din 10 august, că își va asuma un proiect de modificare a legii adunărilor publice, fără a preciza care ar urma să fie forma exactă sau punctele pe care doreşte să le schimbe. Anunțul lui Dan vine la scurt timp după ce, în aceeași comisie, prefectul Capitalei a cerut schimbarea cadrului legislativ.

„Nu sunt pe un cadru legislativ care să serveasca actualitatea

Pagina 1 din 6

vkp

rosal

© 2017 TelegramaPH. All Rights Reserved.